Vår historia

 2019, långt innan pandemi, munskydd och hemmajobb funderade jag över varför något så användbart som handsprit var så ointressant paketerat. Dessutom verkade den sterila flaskan med den fräna alkohollukten vara något som gömdes längst bak i skåpen, för att endast tas fram vid behov och direkt ställas undan igen.

”Jag hade sett så många väldesignade premiumtvålar dyka upp på marknaden under de senaste åren. Dessa blev en del av inredningen, en statusmarkör vid handfaten och jag ville se om vi kunde göra samma förflyttning med handspriten; ut från att stå gömda i skåpen till att få centerpiece i badrummet eller på köksbänken.”
– Petter Jonason

Jag beslutade mig för att ta fram en produkt som inte bara var effektiv mot bakterier och virus, utan även fint paketerad och väldoftande. 

Mellan blöjbyten och sömnlösa nätter skapades Atlas. Namngett som en hyllning till mina hemmakvarter – Atlasområdet i Stockholm. En oas, ett stenkast från de myllrande gatorna kring Sankt Eriksplan, omtalat för sin utsökta arkitektur uppförd under Swedish Grace-eran, och tidlösa Stockholmslook.

 

Petter Jonason, VD och grundare av Atlas sanitizer.